Wat wilt u reserveren?

van

tot

Al 90 jaar de plek voor ontmoeting

In 2016 bestonden wij 90 jaar! Deze verjaardag vierden wij bescheiden, op weg naar het eeuwfeest.

Hoe het allemaal begon...


Vorstelijke stal
Het verhaal van de Ernst Sillem Hoeve (ESH) begint in 1871. Prins Willem Frederik Hendrik van Oranje bouwt een huis voor zijn intendant, met aan de andere kant van de weg stallen en een Koetshuis. Op 3 mei 1926 koopt YMCA deze vorstelijke stal en tovert deze om tot een buitenhuis. Tijdens de opening krijgt het de naam Ernst Sillem Hoeve. Vernoemd naar de bankier, die als penningmeester veel voor de YMCA betekend heeft. De jaren 30 kennen grote werkeloosheid en de ESH wordt één van de werkobjecten voor tuinmannen, timmerlieden, schilders en andere ambachtslieden. Overdag wordt er gewerkt aan de aanbouw van de serre en wordt de rododendronlaan geplant. 's Avonds is er ruimte voor cursussen en lezingen.

Buitenhuis voor vakanties en conferenties
Na de Tweede Wereldoorlog resteert een uitgewoond huis. Duitsers en Canadezen lieten een leeggeroofd en onbruikbaar gebouw achter. In mei 1948, wordt na drie bouwjaren, de ESH weer in gebruik genomen.
In de jaren 50 worden zomervakantieweken georganiseerd met diverse sport- en spelactiviteiten en vanaf de jaren 60 starten de bedrijfstrainingen.


Ontmoetingsplek
In de jaren 70 wordt de hotelvleugel en het restaurant aangebouwd en rond het 50-jarige bestaan krijgt de oude Hoeve een grondige renovatiebeurt.
In de daarop volgende jaren blijft de ESH renoveren en uitbreiden om professioneel, stijlvol en van deze tijd te blijven. Zo zijn wij al 90 jaar de plaats voor een persoonlijke ontmoeting en kunt u terecht voor een zakelijke bijeenkomst, een weekendje weg of een feestelijke aangelegenheid.
Ook de komende jaren bent u meer dan welkom!

 

deel dit artikel of reageer

geschiedenis Ernst Sillem Hoeve geschiedenis Ernst Sillem Hoeve geschiedenis Ernst Sillem Hoeve geschiedenis Ernst Sillem Hoeve geschiedenis Ernst Sillem Hoeve geschiedenis Ernst Sillem Hoeve geschiedenis Ernst Sillem Hoeve geschiedenis Ernst Sillem Hoeve geschiedenis Ernst Sillem Hoeve geschiedenis Ernst Sillem Hoeve
geschiedenis hotel ernst sillem hoeve

Na een dag hard werken waren er avondbijeenkomsten voor ontspanning en bezinning.

1935

Voor reservering of vragen+31(0)35 666 85 41

Reserveren